2018. október 7., vasárnap

Kókusz ​Kokó kalandjai



Ingo Siegner: Kókusz ​Kokó kalandjai

Sárkányok szigete 1. 


Kókusz Kokó meglepően nagy örömet váltott ki a gyerekeimből, bár eleinte kevesebb reményt fűztem hozzá (az illusztrációk nem olyan különlegesek). Két olvasásra végig is olvastuk, kedves, aranyos, és kicsiknek kifejezetten izgalmas meséket tartalmaz. Ráadásul egy könyvsorozat első része, így van lehetőség tovább élvezni a kalandokat.
Kókusz Kokó egy kis tűzokádó sárkány, aki első kalandjai egyikében megmenti a kis süni, Matilda életét, akivel ezentúl elválaszthatatlan barátokká válnak. Számtalan izgalmas kalandot élnek át együtt, míg szegény Matildát kővé nem változtatják... A varázslatot feloldani viszont csak a banya, Rubina tudja, aki addig nem hajlandó segíteni kétségbeesett sárkányunknak, míg meg nem tanítja őt is tüzet okádni. Így lesz Rubinából tűzokádó boszorkány, és így jut Matilda haza barátjával.
Van itt ezen kívül mindenféle izgalmas szereplő, például varázsló, tengeri szörnyeteg, őserdei kaland, humor, izgalom... Szóval ajánlom minden óvodás korú gyereknek és szüleiknek, mi biztos, hogy elolvassuk a folytatást is!

A könyvből animációs sorozat is készült, ami grafikáját tekintve elég gyengének tűnik, mi mindenképpen maradunk a könyveknél. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kíváncsian várom a gondolatodat!