2018. június 29., péntek

Gömbi-sorozat



Sara Agostini: Gömbi-sorozat 


A Gömbi-sorozat aranyos pasztell-színárnyalatokban pompázó cicás könyvek a kisgyermekkor alapvető problémáiról, melyeket most Gömbi, a cica (és persze szülei) próbálnak túlélni.

Első része a Gömbi nem akar lefeküdni szerintem minden kisdedet és kisgyermeket nevelő szülő "rémálma", na nem Gömbi fektetése, hanem a saját lurkó ágyba iktatása és abban tartása. Nyilván beállítottságomnál fogva én is sokszor nyúlok a könyvekhez, ha egy adott témában segítségre szorulok, volt egy szép nagy mellényúlásom is, amiről majd később fogok írni (Szép álmokat, Ella címen fut), így próbálkoztam a hasonló, "látod a mesében is hogy volt"-típusú könyvekkel... Nos, egy próbát megér. Ebben a könyvben a kiscica azért nem tud elaludni, mert fél a szörnyektől.


Második része, a Gömbi nem fél, a bátorságról szól, Gömbi biciklizni tanul, és bizony aggódik, hogy el fog esni. A szülők szeretnék már leszerelni a pótkerekeket, ám ez komoly nehézségekbe ütközik. Ebben a kötetben jöttünk rá, hogy főszereplőnk nem is lány, hanem fiú :) Ezek nem voltak teljesen egyértelműek.



Aranyos, gyorsan olvasható könyvecskék a kicsiknek, 2-6 éveseknek ajánlom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kíváncsian várom a gondolatodat!