2018. június 26., kedd

Cicakaland a városban



Eszes Hajnal · Salfai Tibor: Cicakaland ​a városban


Ez egy igazán cicás könyv! Nagyon más kiemelhető értéket nem is tudok róla elmondani. Annyira közepes és felejthető volt számomra, hogy csak na. Alaptörténetünk egy városka háztetőin játszódik, itt randalíroznak a Párduc utcai kandúrok (Zoknis Ali vezetésével), akik szívesen maguk közé fogadnak bárkit és örök ellenfelük, a Cirmos MC (Cézár kandúr vezetésével), akik csak a jól táplált, csíkos bundájú macskákat látják szívesen a csapatban. Ez a két csapat a macskaolimpián csap össze, ahol a gombolyagfoci a fő szám, a Cirmos MC arra törekszik, hogyha megnyeri a versenyt, akkor az összes háztetőt saját uralmuk alá vonják. Valaki csalásra törekszik és a meccs közben fémkarmokat használ, ezzel komoly sérülést okozva az ellenfélnek Musztafának. Nyomozás kezdődik a kutyus Gubanc felügyelő és Menyét hadnagy vezetésével.


Hogy hogyan is zárul le a történet és a nyomozás, az számomra nem volt teljesen egyértelmű, de végül is minden jó, ha a vége jó. Lehet, hogy ez a mesekönyv azért nem nyert meg annyira magának, mert nem vagyok túlzottan macskaszerető, de az is lehet, hogy kicsit szájbarágós volt a jó és rossz harca, nem tudom. A gyerekeket érdekelte, ugyan nem egy szuszra, hanem több részletre osztva olvastuk el, hiszen elég hosszú (96 oldal). Ha mégis ki kellene emelnem valami jót, akkor azok a kedves rajzok lennének, és valamit, ami számomra hiányzott, akkor az a párbeszédek, a vonzó írói stílus lenne. Kicsit ahhoz tudnám hasonlítani az élményt, mint amikor a Disney-meséket megpróbálják egy vékony könyvbe belezsúfolni, csak darálják, darálják a történetet, de semmilyen színt nem kapnak. 
Tudom, hogy számtalan macska-szerelmetes család keresi a cicás történeteket és a macskaőrült gyerekekből sincs hiány, nekik kellemes élményt nyújthat a Cicakaland.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kíváncsian várom a gondolatodat!