2015. április 26., vasárnap

Ha maradnék



Gayle Forman: Ha maradnék

Gayle Forman sikerkönyvére már régen kíváncsi vagyok, annyian dicsérik. Az szent, hogy ért a fiatalok nyelvén. Főhősünket, Miát, egy nagyon szimpatikus családba szerkesztette az írónő: szülei megszelídült rockerek/punkok, kisöccse egy nagyon furi és érzékeny kisfiú, akivel imádják egymást. Hát nem ilyen családra vágyik minden jóérzésű tinédzser? És még a szerelem is az övé: a fiúja különleges, egyedi, ráadásul zenész! - A tiniket már meg is fogta magának.
Mégis jó szívvel adnám a kamasz lányom kezébe, hiszen mélyebb tartalommal is bír a kötet. Mia egy szörnyű tragédia áldozata lesz: egész családját elveszíti egy autóbalesetben. Ő maga is súlyosan megsérül és kómában fekszik egy kórházi ágyon. Távolabbi rokonai és barátai szeretettel veszik körül, és aggódva várják a fejleményeket a kórházi váróban. A döntés Miáé: lenni vagy nem lenni? Érvek az élet mellett és kétségek: vajon van-e értelme a családja nélkül bárminek?
Beszédes borító, jó olvasmány, felső kategóriás ifjúsági regény, mely szélesebb réteget vonzhat, mint az eredeti célközönség.



10/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kíváncsian várom a gondolatodat!