2013. május 23., csütörtök

A család



Bagdy Emőke · Kalo Jenő · Popper Péter · Ranschburg Jenő

A család

Harcmező és békesziget


Ebben a köteteben rengeteg az ismétlés. Rögtön az első írás, Bagdy Emőke fejezete okozott csalódást, hiszen jó dolgokat ír ugyan, még sincs benne semmi olyan, amit egy átlagos pszichológia tankönyvben ne találnánk meg...  Az eddig olvasottak közül talán ez a leggyengébb könyv, bár lehet mindössze azért, mert már elég sok Mesterkurzus könyvön, Nyitott Akadémia előadáson túlestem. Popper Péter számomra a gyöngyszem, ugyan a Lélekrágcsálókban már olvastam ezt az írását, mégis jó volt újra átrágni magam rajta (hogy stílusos maradjak), elgondolkodni, ízlelgetni a benne foglaltakat. Kalo Jenővel sokszor nem tudok mit kezdeni... Ő már annyira a keleti kultúra tükrében nézi az egészet - ami ugyan ma nagyon nagy divat és a látókörünket is szélesíti, én mégsem tudok elvonatkoztatni attól, hogy mi csak itt élünk, Európa szívében... És hát Ranschburg, a kedves, az elfogadó, a megértő.
Mindösszesen Bagdy Emőke írása miatt vonok le pontot, hiszen ő sokszor olyan eredeti és annyi új meglátást tesz közzé az előadásaiban, hogy ide is elrejthetett volna néhányat :)

És persze az örök igazság: a család, a család a legfontosabb. A társadalom alappillére, az egyén pedig csak a biztos fészek tudatában képes igazán magasra szárnyalni...

8/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kíváncsian várom a gondolatodat!