2012. március 1., csütörtök

Csömör? Soha!

Még soha nem írtam bejegyzést, ami arról szólt volna, hogy milyen könyvekhez jutottam hozzá, miket olvastam el  adott időszak alatt. Sőt olyanról sem, hogy most olvasás/blog/moly.hu-csömöröm lenne. Vagy éppen olvasás/blog/moly.hu-szenvedély tombol a szobában. Semmi ilyesmi. Ehelyett sütök. Sütit. És olvasok, ha van kedvem, nem olvasok, ha nincs kedvem. Megveszem, megszerzem azt a könyvet, amelyik kell és ellenállhatatlan vágyat érzek a birtoklásra. De van olyan is, hogy elfelejtem és akkor nem is volt olyan fontos.

Most viszont kivételt teszek. Annyi jó könyvet szereztem az év első két hónapjában és annyira jutányos áron vagy éppen cseréltem (így ingyen volt), hogy az örömömet meg kell osztanom másokkal is. Egyszerűen jó egy helyen látni a drágaszágaimat. 

Az év első két hónapjában ezeket a könyveket tettem magamévá:











Mary Lawson - Varjak tava










Emellett két dologra jöttem rá, méghozzá magammal kapcsolatban: Szégyen, nem szégyen, de úgy gondoltam magamról, hogy én kevésbé szeretem a magyar irodalmat, mint sokan mások. Főként a kortárs irodalmat (úgy voltam vele, mint a zenével - régen jól  nyomták, de most...?!). Ugyanebben a két hónapban jöttem rá, hogy ez mennyire nem igaz. Visszataláltam Szabó Magdához, akivel nem tudok betelni, ismét olvastam F. Várkonyi Zsuzsát, megismerkedtem Schäffer Erzsébettel és Janikovszky Évával. És a sort csak folytatnám. (Például megint olvastam Jókait.)
A másik dolgot, amire rájöttem, azt el is felejtettem. Ezek szerint az se volt fontos. Majd rájövök újra és akkor örülök.

6 megjegyzés:

  1. Én is sokat sütök és főzők és ha kedvem szottyan és jó áron van, akkor még könyvet is vásárolok és persze olvasok.:D Már kezdtem magam egyedül érezni ezekkel a dolgokkal kapcsolatban.:)))

    VálaszTörlés
  2. Hogy tetszett a Rebeka leányai?:) +1 örülök, hogy vannak még ilyenek mind Ti:)

    VálaszTörlés
  3. Szilvamag: Látod, nem vagyunk egyedül mi sem, akik felhőtlenül próbáljuk élvezni azt, amihez kedvünk van éppen :) Receptes blogon nem gondolkodtál még? :)

    Lobo: A Rebeka lányait még nem olvastam el, írni fogok róla :)

    VálaszTörlés
  4. Deeee, nagyon szeretnék, de a férjem azt mondja, hogy meg ne próbáljam, mert ez a könyves blog is annyi időt vesz el tőlem.:) Tegnap nagyon fini sütikét sütöttünk ám a gyerekekkel, mézeskalácsot, mert azért oda vannak, nagyon, meg egy új receptet próbáltam ki, a NolTV-n láttam, Mautner Zsófia készítette, nagyon szeretem azt a nőt, olyan szépen beszél, meg ugye jól is főz:)) szóval amit sütött az a rugelach volt. Nagyon jól sikerül, mára már el is fogyott.:))
    http://www.noltv.hu/video/4191.html

    VálaszTörlés
  5. :-) A hímzést kihagytad!! Azaz régen hímeztél is nagyon szépeket. :-) Egyébként én is így vagyok. Igaz én nem nagyon sütögetek, de helyette keresztszemezek :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, a hímzéssel csak szemezgetek, mert mostanában nem kezdtem bele semmibe... Pedig ideje lenne...

      Törlés

Kíváncsian várom a gondolatodat!