2018. szeptember 8., szombat

Nagyi ​meséi

 

Tony Wolf: Nagyi ​meséi

A Nagyi meséi egy nagyalakú, csodaszép illusztrációkkal tűzdelt, ajándékozni való mesekönyv. Tony Wolf megszokott vagy ismert állatos meséiből tartalmaz 12 + 12 darabot és a bevezetőket, ám a mesék rövidsége miatt kisebbeknek is jó szívvel ajánlom. Nagyobb gyerekekkel (4 és 6 évesek) olvasva kicsit kurták-furcsák a történetek, de a rajzokat átbeszélve nekik is teljesen megfeleltek.

Két nagymamáról van itt szó, akik nincsenek könnyű helyzetben: a szülők kimenőt kaptak, így feladtuk lefektetni fejenként 12 (!) darab kisunokát. Mackó nagyi és Nyuszi nagyi azonban könnyű szerrel megbirkózik a feladattal, és a testvérharc is le van fújva, hiszen minden gyerek kap egy mesét - a hozzá leginkább illőt.
Ami fura volt nekem, hogy nagyi minden unokára ragasztott  egy címkét, és ezek általában nem éppen a "kedves" és a "szeretnivaló" magyar megfelelői voltak, nagyinak bizony komoly kritikai érzéke lehet - és annál is szúrósabb szeme! Ezekhez a tulajdonságokhoz párosított egy tanulságos kis mesét, mely elég didaktikusan elmagyarázza, hogy miért jön rá piciny történetünk főszereplője arra, hogy mit kellene másképp csinálnia. Így aztán hozzájutunk összesen 24 rövidke meséhez és számtalan bájos, vicces illusztrációhoz. 

Jó szívvel ajánlom ezt a könyvet, annyira szépre sikerült, hogy akár ajándéknak is tökéletes választás.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kíváncsian várom a gondolatodat!