2018. május 22., kedd

Vakondok és barátai sorozat

 

Jonathan Emmett, Vanessa Cabban: Vakondok és barátai-sorozat


Egy aranyos, kicsiknek való könyvsorozatot szeretnék a figyelmetekbe ajánlani. A célkorosztálynak a 2-4 éves korcsoportot érzem. 
A könyvek évszakokra vannak osztva, ugyan csak 3 könyvet találtam a könyvtárban, de itthon úgy láttam, ennyi létezik belőle. Vakondok egy cuki, ám tudatlan kisvakond, aki éppen felfedezi a világot, az őt körülvevő érdekességeket, ahhoz hasonlóan, ahogy ezt egy 2-3 éves gyerek teszi. Ebben segítségére vannak a barátai, akik nagyon kedvesek és cukik: a nyuszi, a mókus és a süni. 
Kisvakond elég temperamentumos teremtés (mint egy két éves) és minden kötet egy elbűvölő káromkodással kezdődik ("Azt a sáros vakondtúrását!", "Azt a vizes sárkupacát!", stb.), majd indulhat a kaland.


Az Ide nekem a Holdat egy nyári éjszakán játszódik, amikor is Vakondok le akarja venni/verni a Holdat az égről, annyira tetszik neki.


A Téli varázslat nyilván téli történet és egy jégcsap van a középpontjában, mely nagy kincs a Vakondok számára, csakúgy, mint a kisgyermekeknek.


A legszebb ajándék egy őszi történet, mikor is a nagy esőzések ellenére Vakondok segítségével eljutnak a barátok a betegeskedő Nyuszihoz.


Az illusztrációk nagyon kedvesek és aranyosak, az oldalankénti szövegarány nem sok, így haladós könyvek, igazán kicsiknek valóak. Nekem nagyon tetszettek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kíváncsian várom a gondolatodat!