2018. április 15., vasárnap

Lilian ​hercegkisasszony és az elveszett sárkány




Monika Finsterbusch: Lilian ​hercegkisasszony és az elveszett sárkány


A Lilian hercegkisasszony-sorozat egy cuki kislányos könyvsorozat, abból a rózsaszín-csillogós fajtából, ahol minden habos-babos és édes. 

Történetünk nem túl bonyolult: Lilian hecegkisasszony talál egy sárkánytojást, melyből kikel egy édes kicsi sárkány, aki eleinte élvezi az életet a hercegnő palotájában, ám hamar ráébred, hogy - tűzsárkány lévén- tud tüzet okádni, ami igazából senkinek nem tetszik annyira. Így aztán, miután néhányan megpörkölődnek olyan finoman és cukin, felhőfújássá (!!!) varázsolják a képességét - lévén az kevésbé tűnik veszélyesnek. Igen, ám, de meg kellene találni az otthonát és a családját, hiszen mindenki a sajátjai után vágyik. A tűzsárkányok népes serege azonban nem nagyon akarja befogadni a felhőokádó cukker sárkánygyereket... Hogy mi a történet vége? Annyira izgi, hogy nem lövöm le a poént :)

Nem mondom, hogy rohanok megvenni a kisasszonynak (2011-es kiadás lévén nincs is belőle túlkínálat a boltokban), ám aranyosnak találtuk, olyan igazi ártatlan, csillogós kislány-történetnek. A rajzok aranyosak (ceruzarajznak tűnnek), a szöveg nem túl sok. Ha szembe jön veletek a könyvtárban és a 3 éves kislányotok az istennek se akarja letenni, akkor ne keveredjetek vérre menő vitába vele, néhány olvasást megér :)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kíváncsian várom a gondolatodat!