2018. augusztus 8., szerda

Az ​eltűnt reggeli rejtélye

 

Jan Birck: Az ​eltűnt reggeli rejtélye

(Morris a titkos ügynök 2.)


Kezdeném azzal, hogy szerintem ez a könyv nagyon hasonlít szerkezetében, kialakításában a Hihetetlen történet az óriás körtéről című mesekönyvre, nagyon változatos a könyv felépítése, lendületes, részletgazdag rajzok tarkítják, és a szövegszerkezet, a szöveg elhelyezése is majdcsak képregényszerű.
Másrészt legjobb tudomásom szerint ez a könyv nem kapható könyvesbolti forgalomban jelenleg. Harmadrészt pedig az óriás körtés történethez hasonlóan ez egy nagyon kalandos, nyomozgatós, izgalmakat rejtő történet fantasztikus találmányokkal. Egy igazi krimi gyerekeknek.


Főhősünk, Morris titkos ügynök nagyon érdekes küldetéssel néz szembe: egyik reggel segédje, Pepe, minősíthetetlen bucival tér vissza a pékségből. Eltűnt Aranyos pék szőröstől-bőröstől és helyét az Olcsó Pékség vette át, akinek zsömléje olyan száraz, mint a sivatag. Meg kell menteni a minőségi ételeket! Olcsó pék az egész városra rátette a mancsát. Morris ügynök társával, Pepével oldalán, Mumpic professzor találmányaival felszerelkezve egy kétéltű motoron indul a veszélyes útra a tengeren át, hogy megmentse Aranyos péket. 

Maga a történet izgalmas, kalandos, az illusztrációk fantasztikusak, a csillagos ötös értékelést viszont egy fontos okból nem tudnám rá megadni, és ez a történet alapüzenete (olcsó=rossz), ami szerintem kifejezetten káros. Olyan kár érte.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kíváncsian várom a gondolatodat!