2018. augusztus 6., hétfő

A ​Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos Szörny

 

Meomi: A ​Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos Szörny

A Mélytengeri mentőcsapat egy animációs mesefilm-sorozat, amivel valamelyik gyerekcsatornán találkoztunk. Rövidebb ideig kedvelték a gyerekek, így kivettük a könyvtárból a hozzá tartozó mesekönyvet is. Amennyire tudom, több is létezik belőle, mi az utolsó magányos szörnnyel találkoztunk. 
Aranyos, kissé pasztellszínű figurák, melyek egy Mélytengeri Parancsnokságon dolgoznak, részben angol, részben magyar, részben indokolatlan névvel vannak ellátva (Kapitány, Pezó, Csúzli, dr. Shellington, Kwazii, Dashi, Tintás professzor és Ikretek). Különböző küldetéseket teljesítenek az epizódok során. Ebben a könyvben találnak egy számukra ismeretlen szörnyet, melyről kiderül - miután alaposan utánajártak, hogy egy óriási polip, aki fajtájának utolsó darabja. Nagyon magányos és keresi a hozzá hasonlókat. Ebben segít neki a Mélytengeri Mentőcsapat, méghozzá úgy, hogy feljárják a föld óriási vizeit, mind a négy irányban. 
Kedves történet, de nem maradandó alkotás. Szerintem nagyjából Mancsőrjárat víz alatti változata. Nálunk egy fellángolás volt, a könyv legalábbis mindenképpen.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kíváncsian várom a gondolatodat!