2018. június 10., vasárnap

Lili-sorozat

 

Quentin Gréban: Lili-sorozat


Egy újabb apróságoknak való sorozatot szeretnék nektek bemutatni (ami eddig két kötetből áll, így igazi sorozatnak nem is mondanám), ez pedig a Lili-sorozat (szintén a 2-4 éves korosztálynak ajánlanám leginkább).
Lili egy apró katicabogár, akin csupán három pötty van és aki óvodába jár, mint a kisgyerekek általában.
A Lili, a katica című, első kötetben elhatározza, hogy ő annyira szeret rajzolni, hogy ő bizony rajzművész szeretne lenni. Elindul felfedezni a világot és mindent lerajzol, amit meglát. így aztán elkeveredik az otthonától és a mamájától is. És ez még nem minden: ekkor közeleg egy hatalmas vihar is. Amint eláll az eső, igyekszik segítséget kérni az őt körülvevő bogaraktól: a hangyáktól, a dongótól, a szitakötőtől, majd nagyobb állatoktól is; a békától és a hódtól is. Lerajzolja a mamáját, melynek segítségével végül rátalálnak.


A Lili ajándéka című kötetben Lili egész sokat nő, már négy és fél éves és négy pöttyel büszkélkedhet a hátán. Az óvodában ajándékot készítenek az anyukájuknak és a történet tulajdonképpen ennek az ajándéknak a viszontagságos körülmények közötti hazajuttatásáról szól. Sajnos nem sikerül, így Lili kitalálja, hogy készít valami újat az anyukájának, valami igen egyedit, amiről majd mindig ő jut az anyu eszébe. Megkérdezi a körülötte lévő bogaraktól, ők mit készítettek az anyukájuknak, majd eszébe jut egy saját ötlet!

Mindkettő nagyon szép mesekönyv. A bogárkák nagyszeműek, kicsit szomorkás arcúak. Szerintem ezek a könyvek is szépen beilleszthetőek az aprócskák könyvtárába, nekünk tetszettek.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kíváncsian várom a gondolatodat!