2018. június 13., szerda

A ló, aki édességet tüsszentett


Bodor Attila: A ​ló, aki édességet tüsszentett

Ez a könyv a mai magyar gyermekirodalom egyik gyöngyszeme! Nagyon kedves történet egy öreg lóról aki a szintén öreg Józsi apóval él együtt. Nagyon nehezen éldegélnek, veszélybe kerül a tanya is. Józsi apó fájó szívvel úgy dönt, hogy el kell adnia Patás Mátyást, öreg barátját. Elindulnak a piacra, ám út közben Patás Mátyás elvész... Nem kell ám kétségbe esni, hiszen segít rajta egy jótöndér és összetalálkozik a Koczka Emesével (aki akár a szomszéd kislány is lehetne). A Koczka család befogadja az elárvult lovat, akiről nem is tudják, hogy különleges képesség birtokába jutott.... A Koczka-család rendkívül önzetlen és tiszta szívű, nem is csoda, számtalan árvaságra jutott, nehéz sorsú állatnak nyújtanak menedéket otthonukban. 
Ez a mesekönyv tele van értékekkel: kedves, állatos történet, ahol van szeretet, van csoda, van egymásra találás, van önzetlenség - minden amire az életben szükség lehet.
És még nem is említettem az irtó cuki illusztrációkat, melyek a történet szerves részét képezik, imádtuk őket! (Szimonidesz Kovács Hajnalka keze munkája). Felolvasásra kb. középső csoporttól, és kisiskolásoknak önálló olvasásra is tökéletes.




-->

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kíváncsian várom a gondolatodat!