2018. május 4., péntek

Tücsök ​a Holdon

Maros Krisztina: Tücsök ​a Holdon


"Ezt a réges-régi történetet szerettem a nagyapám históriái közül a legjobban."

Ez a könyv egy nagyon régi tücsökcsaládi históriáról szól. Valamikor réges-régen, amikor kistücskünk nagyapjának a nagyapjának a dédapja még fiatal tücsök volt, el tudott játszani hegedűn egy gyönyörű melódiát, mely - amellett, hogy a virágokat boldoggá tette, még egy pipacs tövében szundikáló tücsöklány szívét is megérintette. Magával ragadta a tücsökfiút és a tücsöklányt a szerelem, ám nem tudtak egybekelni, hiszen a tücsöklány apja elhatározta, hogy csakis ahhoz a tücsökhöz adja hozzá a lányát, aki nem kevesebbre képes, minthogy a Hold sarlóján hegedüljön. Így a szerelmes szívű tücsöklegény elindult frissen hullott fűzfavesszőből készült hegedűjével a veszélyes útra: a Hold sarlójára. Erről az útról és az igaz szerelemről szól ez a történet, illetve arról, hogyan tanultak meg a tücskök hegedű nélkül zenélni és mit csinál vajon egy cserebogár a tücsök hegedűjével. És még azt is megtudhatjuk, hogyan fogy a Hold, majd hogyan dagad.



Gyönyörű mesekönyv, nagyon szépen megírt, kedves, érzelmes illusztrációkkal díszített mesekönyv, mely egy nagyon fontos üzenetet hordoz a mesélésről: minden élethelyzetnek megvannak a legfontosabb meséi, de az egyik leges-legfontosabb, az a saját mesénk, saját családunk meséje, saját történetünk, eredetünk meséje. Bármilyen lehet a családunk, a családi legendák, történetek mesélhetővé tétele (pozitív átkeretezése) a szülők egyik legfontosabb és legszebb feladata, hiszen számos kutatás bizonyítja, hogy az a gyermek, aki saját és családja történetét hallja, magasabb önértékelésű és önbizalmú gyermekké válik.

Addig is ajánlom ezt a könyvet, mely a tücsökfiú családjának egyik legendáját meséli el, hiszen nem kisebb alak bogárkával dicsekedhet a családja, mint azzal a tücsökkel, aki rájött, hogyan kell ciripelni!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kíváncsian várom a gondolatodat!