2014. március 28., péntek

Mesés ruhák kalandjai



Isabel Wolff: Mesés ruhák kalandjai
Egy vintage bolt körül

A mostanában olvasott, megterhelő könyvek közé tökéletesen illeszkedik Isabel Wolff regénye, már a borítója is remek szórakozást sugall! Könnyed olvasmány, legalábbis a többihez képest. Ám ennek a könyvnek is megvannak a maga mélységei. 
Phoebe Swift a divatszakmában dolgozik, vintage ruhákkal foglalkozik egy nagy cégnél, amikor úgy érzi, változásra van szüksége az életben. Saját lábra áll és nyit egy saját vintage ruha boltot. Ő maga szerzi be a ruhákat, árverésekre jár és idős emberek otthonaiban kutatja fel a kincseket. Persze minden ruhának megvan a saját élettörténete... Ahogy egy napon rábukkan az idős és beteg Therese kis kék gyermekkabátjára, melyen keresztül és egész élet tárul fel előtte...Phoebe nagyon sok hasonlóságot talál saját problémája és Therese titka között.
Phoebe is lelkifurdalástól gyötrődik, barátnője váratlan tragédiája felborítja az egész életét. Phoebe hibásnak érzi magát a történtek miatt, élete szerelmével is szakít, mert nem bírja elviselni, hogy bármi is emlékeztesse Emmára. Vajon tényleg hibás volt Phoebe a történtek miatt? Túl tud lépni ezen az egészen vagy örök boldogtalanságra kárhoztatja magát, mint az idő Therese?
Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keressük a választ amellett, hogy egy csomó betérő vásárló életébe kapunk bepillantást, hiszen egy jól eltalált vintage ruhadarab hegyeket tud megmozgatni.

Nagyon jó stílusban megírt, könnyű olvasmány, ám mégsem citromízű. Nagyon jó volt olvasni, imádom a történeteket és a ruhákat is, ez a kettő kelt házasságra a könyvben. Ritkán olvasok igazi szórakoztató irodalmat, de ilyet szívesen, többet is!
Mondtam már, hogy én is akarok egy vintage ruhaboltot?




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kíváncsian várom a gondolatodat!