2018. március 8., csütörtök

Varacska

"Először orvoshoz ment. Még soha nem sikerült időben odaérnie, pedig látni akarta, ahogy az orvos a vizsgálat előtt gyorsan megeszik egy pálcikás jégkrémet, hogy utána a pálcikával lenyomhassa a betegek nyelvét."


Susan Kreller: Varacska

A szörny, aki mindig elkésett


Varacska nagyon jópofa, egy igazi szörny, aki triangulumon játszik, szereti maga körül a rendetlenséget, gyűjti a nyakkendőket, szeret társasjátékozni, de egyvalamiben különbözik a többiektől: nem tud pontos lenni. Vagyis tud, csak nem szándékosan. Többféle aranyos sztori ez a kis könyv Varacskáról, például megtudhatjuk, hogy mi a szerepe a szörnyeknek abban, hogy a legtöbb villamoson időnként titokzatos okból büdös lesz vagy hogyan lehet a legcélszerűbben vigyázni egy halom szörnytestvérre vagy azt is, hogy mi történik akkor, ha egy szörnynek fülbemászója lesz.
Ezt a könyvet egyből többször is elolvastuk egymás után, újra és újra, hiszen mindenféle vicces dolog van benne, ami egy ötévesnek nagyon vicces, például a kavicsos pite, amivel egy szörnybuliban nem lehet mellélőni, de ilyen a "fűre lépni tilos!" helyett a "fűre lépni kötelező" tábla is. Az illusztrációk aranyosak, nem mondanám őket kifejezetten szépnek, dehát milyen szörny az, aki a szépségéről válik híressé!? A kép-szöveg arány 4 éves kortól szerintem az átlagos gyereknek oké lehet, de a poénok többsége nagyobbacskáknak való.



10/10


-->

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kíváncsian várom a gondolatodat!