2018. március 25., vasárnap

Miú és VauTimo Parvela: Miú és Vau


Timo Parvela fantasztikus sorozatát szeretném ajánlani, méghozzá minden szülőnek, ilyen egyszerűen és nyíltan. Ez a könyvsorozat más, mint a többi. 
Nem mondok meglepő dolgot, Miú és Vau egy kutya és egy macska, akik együtt élnek, és amolyan kutya-macska kapcsolatban vannak egymással. Az első kötettel ismerkedtünk meg közelebbről, mely rövidebb meséket tartalmaz arról, hogy hogyan boldogul egymással az erős akaratú, már-már öntörvényű macska és az önfeláldozó, együttérző kutya. A történeteken keresztül természetesen még számtalan tulajdonsága megmutatkozik Miúnak és Vaunak, néhol mosolygós, néhol édesen keserű. Vau csak ad és ad önzetlenül, amit Miú ravaszul kihasznál és kényelmesen hátradől a foteljében, míg Vau dolgozik az életükért és bizony: a barátságukért.
Nagyon tanulságos kis történetek, mi olvasás után még sokat beszélgettünk a gyerekekkel az elhangzottakról. Minden szülőnek ajánlom meleg szívvel saját olvasásra és közös olvasgatásra is.

Eddig 6 kötet jelent meg a sorozatból, mi az elsőt olvastuk végig, de tervezzük a többit is.Ajánlom: 4-5 éves kortól 100+-ig!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kíváncsian várom a gondolatodat!